Actualitate

Edward Snowden ar deţine documente secrete privind atacurile cibernetice în China

<p><strong>Edward Snowden, fostul consultant american aflat la originea dezvăluirilor despre programele secrete americane de supraveghere a comunicaţiilor ar deţine documente secrete cu privire la ţintele de piratare din Hong Kong şi China, potrivit  South China Morning Post (SCMP).

Cotidianul din Hong Kong afirmă că a consultat un extras din dosarele deţinute de către Edward Snowden în cursul unui interviu cu el în metropola chineză, unde s-a refugiat din 20 mai, după ce a trimis informaţii explozive la The Guardian şi Washington Post.


Acel extras conţine adrese de IP (Internet protocol, numărul de identificare pentru un calculator conectat) vizate şi data pătrunderilor în sisteme. SCMP nu a publicat adresele şi nici nu a identificat persoanele sau instituţiile vizate.

Potrivit publicaţiei, documentele precizează dacă o operaţiune este în curs sau încheiată şi par să arate un nivel de reuşită a tentativelor de pătrundere în sistem de 75%.


"Nu ştiu ce tip de informaţii caută pe aceste aparate, ştiu doar că utilizarea mijloacelor tehnice pentru a pătrunde fără autorizare în aparate civile este o încălcare a dreptului şi este îndoielnică din punct de vedere etic", a declarat Edward Snowden pentru cotidianul în limba engleză.

Tânărul în vârstă de 29 de ani, care a fugit în Hong Kong, a acordat miercuri un nou interviu pentru cotidianul SMCP în care afirmă că vrea să rămână în teritoriul autonom chinez, de unde intenţionează să "combată administraţia americană în tribunale".

Ultimele Stiri
abonare newsletter