Actualitate

Incendii 'scăpate de sub control' devastează Colorado

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/13/colorado-springs-fire.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un incendiu 'scăpat de sub control' face ravagii cu începere de marţi în statul american Colorado (vest), ducând la evacuarea a mii de persoane şi distrugerea a zeci de imobile, au anunţat miercuri autorităţile, citate de AFP.

Mai multe incendii lovesc în prezent Colorado, alimentate de temperaturile ridicate, nivelul scăzut al umidităţii şi de vânturi puternice. Cel mai violent este Black Forest Fire care a înghiţit, potrivit celui mai recent bilanţ, aproximativ 3.500 de hectare din apropiere de Colorado Springs, al doilea oraş ca mărime din acest stat.

Un bilanţ ce s-ar putea ridica la peste 4.500 de hectare, după ce vor fi realizate planuri topografice mai precise, a avertizat în cursul serii Terry Maketa, şeriful comitatului El Paso, într-un briefing de presă.

Circa 150 de pompieri au luptat miercuri cu flăcările, ajutaţi în special de 48 de elicoptere şi membri ai Gărzii naţionale.

Aproximativ 9.500 de locuitori ai regiunii au fost avertizaţi să părăsească locurile, iar peste 900 de deţinuţi dintr-un centru de corecţie din apropiere de Colorado Springs au fost mutaţi într-o altă închisoare.

Numărul caselor distruse până miercuri seară era de 92, însă este un bilanţ provizoriu.

Până în prezent, nu a fost raportată nicio dispariţie a vreunei persoane, dar Maketa şi-a făcut cunoscută îngrijorarea în acest sens.

'Mai multe persoane au refuzat să îşi părăsească locuinţa', a spus el. 'Una din sarcinile noastre în momentul de faţă este să mergem să vedem zonele unde oamenii au refuzat să părăsească locurile. Cea mai rea temere a mea este că aceste persoane şi-au asumat un risc ce le-a costat viaţa', a subliniat şeriful.

Printre celelalte incendii ce au lovit Colorado, Royal George Fire, scăpat şi el de sub control, a înghiţit până în prezent peste 1.500 de hectare şi a dus la evacuarea a 250 de persoane, potrivit site-ului de informaţii privind incendiile Inciweb.


 

abonare newsletter