Actualitate

Primul SCANDAL al Papei Francisc la Vatican

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/pope-francis.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></p> <p><strong>O serie de declaraţii făcute de Papa Francisc în legătură cu existenţa unui "curent de corupţie" şi a unui "lobby gay" la Vatican a strârnit nemulţumiri în rândul oficialităţilor din “capitala catolicismului”.

Conform unui document secret al Confederaţiei Religioase din America Latină şi Caraibe, suveranul pontif ar fi afirmat, săptămâna trecută, în timpul unei întâlniri cu preoţi şi călugări din America Latină, că la Vatican există "mulţi oameni sfinţi", dar şi "un curent de corupţie" şi un "lobby gay", ceea ce face dificilă o reformă a Curiei (Guvernul Bisericii Catolice).


" Da, este dificilă. Există oameni sfinţi, oameni cu adevărat sfinţi în Curia. Dar este la fel de adevărat că există şi un curent de corupţie. Se vorbeşte despre un 'lobby gay' şi este adevărat, aşa ceva există... Va trebui să vedem ce putem face", ar fi spus noul Papă.

Potrivit aceluişi document, Papa Francisc ar fi recunoscut, într-o audienţă privată acordată la 6 iunie unor reprezentanţi ai Confederaţiei Latino-americane şi Caraibilor că reforma Curiei (Guvernul Bisericii Catolice), vrută de "aproape toţi cardinalii" în cursul unor reuniuni pregătitoare din cadrul ultimului Conclav, este un demers "dificil". “Eu nu pot să fac eu-însumi reforma", ar fi continuat el, recunoscând că este foarte "dezorganizat".


Dacă aceste declaraţii sunt autentice, ar fi pentru prima dată când un papă a vorbit atât de direct despre o problemă atât de sensibilă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter