Actualitate

E oficial: STRESUL provoacă ÎNCĂRUNŢIREA părului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/par carunt.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aşa cum se bănuia deja, stresul schimbă culoarea părului, mai exact produce încărunţirea lui. Confirmarea vine de la un grup de cercetători de la Universitatea din New York care susţin că albirea părului se datorează pierderii definitive, din cauza stresului, a celulelor stem responsabile pentru producerea de melanină.

Mai mult, conform unuia dintre autorii strudiului, Mayumi Ito stresul nu numai că duce la dispariţia celulelor stem, dar acestea nici nu mai sunt înlocuite. Prin urmare, firele de păr devin albe.


Potrivit oamenilor de ştiinţă, când stresul este foarte mare, podoaba capilară este influenţată iremediabil. Culoarea părului şi a pielii este controlată de celule stem melanocite, care se găsesc în zona foliculilor firelor de păr, o zonă numită generic umflătură, au explicat experţii, citaţi de Daily Mail.

Dacă încărunţirea părului este cauzată de îmbătrânire, aceasta intervine şi pe fondul stresului, a epuizării și a pierderii de celule stem melanocite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter