Actualitate

Nelson Mandela a fost spitalizat din nou

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/08/nelson-mandela.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, considerat de compatrioţi un simbol, a fost internat din nou, sâmbătă, cu o infecţie pulmonară şi se află într-o stare “îngrijorătoare, dar stabilă”, a anunţat preşedinţia.

“În această (sâmbătă) dimineaţa, către ora (locală) 1.30 (2.30, ora României), starea sa de sănătate s-a deteriorat şi a fost transferat la un spital din Pretoria. Starea sa este în continuare îngrijorătoare, dar stabilă”, a anunţat Cabinetul preşedintelui Jacob Zuma într-un comunicat, citat de Mediafax.


“Madiba”, cum îl numesc cu afecţiune sud-africanii, va împlini vârsta de 95 de ani în iulie. Spitalizat în primăvară, el a apărut slăbit în ultimele imagini, la sfârşitul lui aprilie, când a fost vizitat de o serie de oficiali de rang înalt din ţară.

În aceste imagini, bătrânul apare aşezat pe un scaun, cu o pătură pe picioare, aşezate pe un suport pentru picioare. Faţa îi părea de ceară şi nu exprima vreo emoţie, iar vizitatorii glumeau în jurul său. La un moment dat, el a părut să spună un cuvânt.


Un erou al luptei împotriva apartheidului şi un laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, Mandela a fost spitalizat ultima oară la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie, timp de zece zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter