Actualitate

Campanie on-line pentru reducerea numărului mare de avorturi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/avorturi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării au demarat o campanie on-line prin care doresc să îi informeze pe tineri despre metodele contraceptive, în condiţiile în care numărul avorturilor la categoria de vârstă 18-24 de ani este foarte mare.

Studenţii au ales mediul on-line pentru desfăşurarea acestei campanii din cauza reticenţei studenţilor de a avea discuţii libere legate de relaţii sexuale.


“Având în vedere că tinerii sunt reticenţi în ceea ce priveşte discuţiile libere legate de relaţii sexuale, precum şi din cauza fondurilor limitate ne-am orientat către o campanie online. Am creat o pagină de facebook (www.facebook.com/bewisebesafe) unde toţi cei interesaţi pot afla numeroase informaţii, sfaturi li pot pune întrebări legate de o viaţă sexuală sănătoasă şi sigură”, a declarat Farkas Csaba, unul dintre cei trei studenţi.

Organizatorii campaniei îşi doresc ca prin intermediul acestei acţiuni tinerii să afle mai multe despre metodele contraceptive. Roxana Stanciu, directorul Clinicii Provita din Cluj a declarat că la clinica pe care o conduce au loc, în medie, 16 avorturi pe zi în rândul tinerelor cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani.


Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj, în anul 2011, dintr-un total de aproape 3.400 de avorturi, 788 au fost la categoria de vârstă 20-24 de ani, 266 între 15 şi 19 ani, iar 11 au fost înregistrate la fete mai mici de 15 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter