Actualitate

Filmul „Poziţia copilului” va fi accesibilizat pentru nevăzători

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/w560xh316_pozitia_copilului.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filmul "Poziţia copilului", câştigător al trofeului „Ursul de aur”, va avea o proiecţie specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, miercuri 5 iunie, ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj Napoca. </strong></p>

 


Pelicula a fost accesibilizată pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare care a introdus în pauzele dintre replicile actorilor explicaţii referitoare la decoruri, costume, mimică, etc, în cadrul unui proiect finaţat cu ajutorul fundaţiei Orange România.

Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului.


La proiecţia eveniment va participa şi Luminiţa Gheorghiu, actriţa care deţine rolul principal în film.

Această proiecţie reprezentă o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor.

abonare newsletter