Actualitate

Cadrele medicale clujene n-au mai primit tichete de masă de 5 luni!

<p><strong>Angajaţii din patru spitale din judeţul Cluj nu au mai primit tichtele de masă de la începutul anului. Dacă la rectificarea bugetară din iulie, Ministerul Sănătăţii nu va rezolva această problemă cadrele medicale se vor adresa instanţei pentru recuperarea acestor drepturi.

Medicii şi asistentele de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, Spitalul Orăşenesc Huedin şi Spitalul Municipal Gherla nu au mai văzut niciun tichet de masă de la începutul acestui an. Ceva mai “norocoşi” sunt colegii lor de la Institutul Inimii care au restanţe la primirea tichetelor de două luni. În aceste condiţii, oamenii sunt nemulţumiţi că le sunt încălcate drepturile, iar sindicaliştii nu exclud nici proteste spontane în perioada următoare. “Nu exclud posibilitatea unor proteste spontante pe fondul problemei tichetelor de masă. Am avut discuţii cu ministrul Sănătăţii şi sperăm ca la rectificarea bugetară să fie acordate tichetele de masă retroactiv”, a declarat Ştefan Roman, liderul sindicatului SANITAS Cluj.


Dacă în luna iulie, la rectificarea bugetară nu vor fi acordate toate drepturile angajaţilor din sistemul sanitar, sindicaliştii sunt hotărâţi să înainteze acţiune în instanţă pentru recuperarea tichetelor de masă.

 

abonare newsletter