Actualitate

Peste 2 tone de produse lactate au fost retrase din magazinele clujene

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/smc1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În perioada 13.05-22.05.2013 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitatea laptelui de consum, a produselor lactate, a untului şi a brânzeturilor. </strong></p>

 


Acţiunea de control s-a desfăşurat la operatorii economici din reţeaua de distribuţie, comercializare, importatori şi la producători care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj.

Au fost verificaţi 23 operatori economici, iar la 19 dintre aceştia au fost semnalate neconformităţi de la reglementările legale în vigoare.


Au fost controlate 11605 kg produse în valoare de 290125 lei, 2322 kg produse în valoare de 35255 lei au fost oprite temporar de la comercializare, iar  26 kg produse în valoare de 121 lei au fost oprite definitiv de la comercializare.

Printre neregulile constatate au fost scurgeri de conţinut sau ambalaje degradate pentru brânza proaspătă de vaci, modificări  ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului, mirosului pentru diferite sortimente de iaurt, nerespectarea temperaturii de păstrare de pe eticheta produselor, etc.


Au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale din care 17 amenzi în valoare de 39000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter