Actualitate

Ochelarii Google nu vor avea deocamdată funcţia de recunoaştere facială

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/03/google glasses.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Google Glass nu vor avea deocamdată funcţia de recunoaştere facială, care a stârnit opinii pro şi contra în faza de testare, Google explicând că nu va include această aplicaţie în ochelarii inteligenţi înainte de a dispune de elemente solide de protejare a vieţii private, potrivit Mediafax.ro.<br /> </strong></p>

Ochelarii inteligenţi sunt în prezent în faza de testare, fiind deja distribuiţi unor utilizatori selectaţi, în cadrul unui program numit Explorer, relatează Business Insider.


"Am lansat programul Explorer acum aproape un an cu obiectivul ca oamenii să fie participanţi activi la conturarea viitorului acestei tehnologii, înainte de lansarea pe piaţă a produsului. V-am ascultat cu atenţie opiniile pro şi contra faţă de funcţia de recunoaştere facială. Aşa cum am spus de mai mulţi ani, nu vom introduce această funcţie în lipsa unor elemente solide de protecţie a vieţi private. În aceste condiţii, nu vom aproba o funcţie de recunoaştere facială, în acest moment", a anunţat compania pe pagina sa de Internet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter