Actualitate

Prințul Charles în țara lui Dracula, devoratorul de... câini

<p><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/desc 06-04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p><strong>Ce va conta mai mult: isteria câinelui spânzurat la Florești sau casele prințului Charles?</strong></p>

Două englezoaice s-au supărat cumplit pe o fotografie publicată pe internet cu un câine spânzurat la Florești, spune-se. Astfel că ele au decis că e cazul să șteargă România de pe fața hărții turistice a lumii civilizate ca o lecție administrată unui popor într-atât de sălbatic.

În aceeași zi în care scandalul englezoaicelor capta atenția mass-media, prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, era primit de președintele român, care a dorit să-i mulțumească alteței sale regale pentru serviciile de promovare a României ca destinație turistică. Între aceste două gesturi, oare ce va conta mai mult în ochii turiștilor care și-ar putea îndrepta atenția spre țara noastră?



Citeşte şi: Primitivismul românilor, SPERIETOARE pentru turiştii străini



Prințul a mai cumpărat o casă. „Aproape un sat”

Primarul comunei covăsnene Malnaş, Kasleder Jozsef, a anunțat sâmbătă că Prinţul Charles, aflat în vizită, în aceste zile, în România, a mai achiziţionat, în primavara acestui an, o casă mică în satul Valea Zalanului, aflată în imediata vecinătate a proprietăţilor pe care le deţine deja.

Este vorba de o casă din cărămidă, cu două camere şi o bucătărie. Kasleder a afirmat că faptul că moştenitorul tronului Marii Britanii a optat pentru această zonă ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului şi a agriculturii tradiţionale.


Și președintele Traian Băsescu s-a întâlnit ieri cu prințul Charles. Preşedintele la Palatul Cotroceni, prilej cu care a făcut referire la casele pe care moştenitorul coroanei britanice le-a cumpărat în ţara noastră. „Bine aţi revenit în România. După cum am înţeles, v-aţi mai luat o casă”, a spus preşedintele, când l-a întâmpinat pe prinţul Charles.

Moştenitorul coroanei britanice a precizat că nu şi-a luat acum o casă, iar preşedintele Băsescu a replicat: „Nu acum, dar o să aveţi un sat, în curând”.


„Am urmărit, într-un fel sau altul, la televizor această vizită pe care aţi făcut-o în mai multe zone din Transilvania. Este o favoare extraordinară pe care ne-o acordaţi, vizitând România. Am văzut Carpathia (documentarul „Wild Carpathia” - nota red.). E o publicitate extraordinară pentru noi”, a mai afirmat Băsescu, în debutul convorbirilor oficiale cu moştenitorul coroanei britanice.

abonare newsletter