Actualitate

FOTO: Lucrările EOn îi IRITĂ pe clujeni. Înlocuirile de conducte sunt însă NECESARE!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/03/gropieongaz2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Muncitorii de la E.On Gaz au lăsat câteva gropi impresionante pe aleea Budai Nagy Antal din zona Spitalului Municipal în urma lucrărilor de intervenţie. Le-au acoperit doar cu nisip, iar acum apa bălteşte în ele.</strong></p>

În ultimele săptămâni, cartierul Bulgaria din Cluj-Napoca a fost „ciuruit” de angajaţii E.On Gaz pentru lucrări de intervenţie, cu toate că Primăria Cluj-Napoca a reparat respectivele străzi. Această problemă a fost semnalată de un locuitor al cartierului respectiv pe un site de sesizări adresate Primăriei.

„Acum câteva zile vă ziceam că E.On sparge din nou toate străzile asfaltate de Primărie în cartierul Bulgaria. Azi (3 iunie – n.red.), cineva de la Primărie a verificat lucrările de reparaţie pe strada Budai Nagy Antal şi a dat aprobarea să se repare doar şanţurile săpate de E.On. Sunt două gropi pe stradă, tot din cauza E.On-ului, dar de acum câteva luni care nu au fost reparate bine atunci şi acelea rămân acum neacoperite”, scrie Adrian Cighi.


Bărbatul spune că cei de la E.On Gaz „cei de la E.On ascund mizeria sub preş şi au acoperit vechile gropi cu nisip ca să nu le vadă cei de la Primărie”.
Adrian Cighi a ataşat şi câteva imagini care arată dezastrul de pe stradă.

E.On Gaz va sparge străzi până în 2015

Clujenii trebuie să mai suporte neplăcerile cauzate de lucrările de intervenţie ale companiei de gaze până cel mai devreme în anul 2015 deoarce E.On Gaz are în derulare un proiect în valoare de 55 milioane lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 90 de kilometri. Potrivit reprezentanţilor companiei, lucrările vor avea loc etapizat până în anul 2015 şi în tot acest timp vor fi modernizate conductele şi branşamentele de pe 50 de străzi.


Proiectul de modernizare este realizat atât din surse proprii ale companiei E.On Gaz Distribuţie (38,3 milioane lei), cât şi din fonduri europene (16,5 milioane lei).

Pe lângă acest proiect, compania mai are în plan, tot până în 2015, să deruleze şi alte proiecte de investiţii pentru modernizarea altor 70 de kilometri de reţea de gaze naturale. În total, în municipiul Cluj Napoca, pe parcursul a trei ani, vor fi modernizaţi 160 kilometri, reprezentând aproximativ un sfert din reţeaua oraşului.


Vom reveni şi cu punctul de vedere al companiei cu privire la situaţia de pe aleea Budai Nagy Antal.

Reprezentanţii companiei, conştienţi de disconfortul cetăţenilor

Oana Demian, specialist comunicare externă E.On Gaz afirmă că strada Antal Nagy din Napoca face parte din unul dintre aceste proiecte de investiţii pentru anul în curs, prin intermediul căruia va fi modernizată reţeaua de gaz din zonă pe o lungime de aproximativ 3 kilometri. „Lucrările au fost demarate în urmă cu două săptămâni şi estimăm că vor fi finalizate, cel mai probabil, în a doua decadă a lunii iunie”, precizează Oana Demian.


Potrivit reprezentanţilor E.On Gaz, compania este conştientă că lucrările de investiţii pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pot să creeze disconfort, dar acestea sunt absolut necesare pentru siguranţa funcţionării sistemului şi îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor.

abonare newsletter