Actualitate

"Marşul Curăţeniei" prin Cluj-Napoca: Boc a condus manifestările la care au participat peste 2.000 de copii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/marsul-curateniei-3.jpg" border="0" alt="Sursă foto: www.mediafax.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a condus, vineri, "Marşul Curăţeniei", care s-a desfăşurat în centrul municipiului şi la care au participat peste 2.000 de copii din oraş, manifestarea având loc în cadrul proiectului "Iubesc Clujul curat".

"Marşul Curăţeniei" s-a desfăşurat, vineri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, de pe Bulevardul Eroilor până în Piaţa Unirii, la el participând peste 2.000 de copii de la 35 de grădiniţe, şcoli şi licee din oraş.


Manifestarea a avut loc în cadrul proiectului "Iubesc Clujul curat", iar festivitatea de premiere a echipelor câştigătoare la acest concurs s-a desfăşurat la finalul marşului, în Piaţa Unirii.

Primarul Emil Boc a participat şi el la eveniment, mergând în fruntea copiilor şi ţinând de mâini două eleve de clasa pregătitoare de la Şcoala "Emil Isac".


Boc a declarat că scopul competiţiei a fost "educarea tinerei generaţii în spiritul respectului faţă de mediul înconjurător şi al implicării în viaţa comunităţii locale".

"Fiecare unitate şcolară care s-a înscris în competiţie a desemnat un grup de elevi pentru a asigura activităţi de întreţinere a spaţiilor din jurul şcolii sau a unui perimetru prestabilit şi asumat de către instituţie spre a-l îngriji. Timp de două săptămâni, membrii grupului au realizat acţiunile de ecologizare a zonelor verzi prestabilite, iar juriul format din reprezentanţi ai Primăriei a notat calitatea evoluţiei. În această perioadă, aceşti copii au dat tonul în Cluj în materie de curăţenie", a spus Boc.


El a făcut apel la elevi să păstreze curăţenia în municipiu şi să nu ezite să atragă atenţia adulţilor să nu arunce pe stradă sau în parcuri hârtii, resturi sau mucuri de ţigări.

"Să le spuneţi că voi ţineţi la acest oraş şi vreţi să rămână curat şi să arunce hârtiile la coşul de gunoi. Aşa ne putem educa unii pe alţii şi să avem un oraş demn de Capitală Europeană a Tineretului în 2015", a spus Emil Boc.


Prima ediţie a "Marşului Curăţeniei" a avut loc în anul 2004, în primul mandat de primar al lui Emil Boc, de atunci desfăşurându-se anual.

Ultimele Stiri
abonare newsletter