Actualitate

Preluare importantă pe piaţa băncilor de celule stem din România: BIOGENIS a preluat activitatea FREEZLIFE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/p8174036.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Banca de celule stem BIOGENIS a preluat întreaga activitate a FREEZLIFE, banca specializată în recoltarea de celule stem în România, acreditată prin ordin de ministru şi autorizată de Agenţia Naţională de Transplant.</strong>

Ca urmare a unei evoluţii importante în piaţa celulelor stem din România, Biogenis a preluat în luna mai a acestui an toate probele şi activitatea Freezlife. Este prima acţiune de acest gen de pe piaţa românească ce are ca scop creşterea nivelului de servicii oferite în domeniul bankingului de celule stem şi crearea unei abordări unitare din punct de vedere medical, etic şi comercial. În urma acestei acţiuni, Biogenis a preluat şi contractele existente ale clienţilor Freezlife, oferindu-le astfel acestora întreaga experienţă pe care banca o are în cei şase ani de existenţă în România. Astfel, în curând probele clienţilor şi întreaga activitate a laboratorului FreezeLife vor fi mutate în laboratorul Biogenis, laborator ce are capacitate de stocare foarte mare şi poate oferi servicii speciale pentru clienţii existenţi şi viitori.

„Prin această preluare Biogenis şi-a dorit consolidarea poziţiei sale pe piaţa celulelor stem din România. Grupul din care facem parte are o prezenţă în 14 ţări, fiind specializat în bănci de celule stem. Această preluare este foarte importantă şi datorită faptului că Freezlife este o bancă acreditată prin ordin de ministru şi autorizată de Autoritatea de Transplant, respectând astfel standardele pe care grupul nostru le impune în astfel de situaţii. Grupul nostru se află în acest moment în proces de analiză pentru preluarea şi a altor bănci de celule stem, atât în Europa cât şi în România, acest proces urmând a se finaliza spre finalul anului.“ Cristian Lăcraru - director de marketing şi comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.


„FreezeLife şi Biogenis au pornit la drum la momentul înfiinţării lor, ca şi bănci româneşti de celule stem, urmărind să ofere părinţilor din România servicii accesibile la standarde occidentale. Pe măsură ce piaţa a evoluat iar numărul băncilor de celule stem a crescut, acest fapt datorându-se şi investiţiilor străine, în paralel a crescut şi competiţia din partea societăţilor care exportă sângele de cordon în bănci din străinătate, era o problemă de timp până când o asemenea preluare avea să se întâmple  pentru a creşte eficienţa serviciilor şi a menţine preţurile la un nivel accesibil. Rămân încrezător că o bancă de celule stem poate asigura o calitate maximă clienţilor săi doar dacă are un laborator propriu şi este acreditată pentru această activitate de către Agentia Naţională de Transplant“ - Răzvan Vintilescu, director general Freezlife.

Despre BIOGENIS

BIOGENIS, existentă în Romania din 2007, este parte a FamiCord, grup european de bănci de celule stem. Grupul FamiCord este prezent în 14 ţări şi lucrează în 7 laboratoare de prelucrare a sângelui. Peste 140.000 de părinţi au apelat la serviciile grupului.

abonare newsletter