Actualitate

Încep înscrierile la şcoala de poliţie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/poli1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tinerii care doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie pentru unul din cele 160 de locuri scoase anul acesta la concurs în cadrul examenului de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. <br /> </strong></p>

 


Înscrierile se fac la inspectoratele de poliţie judeţene, în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidaţilor, până la data de 2 august 2013. Din cele 160 de locuri, 6 sunt pentru tinerii de etnie romă iar 9 pentru reprezentanţi ai altor minorităţi naţionale.

Candidaţii trebuie să deţină diplomă de bacalaureat, să aibă vârsta de maxim 27 ani, înălţimea de minim 1,65 m femeile, respectiv 1,70 m bărbaţii, şi media la purtare în liceu de minim 8. Condiţiile legale şi criteriile specifice pot fi regăsite integral pe site-ul şcolii, www.scoalapolcj.ro.


Calendarul admiterii

După prima etapă de selecţie (examinare medicală şi evaluare psihologică), organizată la nivelul inspectoratelor de poliţie judeţene, candidaţii se vor prezenta în perioada 7-8 septembrie la sediul şcolii, pentru înscriere, achitarea taxei de concurs şi ridicarea legitimaţiei.

În perioada 9-11 septembrie vor avea loc examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice. Anul acesta, probele fizice constau în: alergare de viteză 50 m; tracţiuni - băieţii, respectiv abdomene – fetele; săritura în lungime de pe loc; alergare de rezistenţă 800 m.


În data de 12 septembrie, candidaţii rămaşi în competiţie vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză, conform opţiunii exprimate la înscriere).

Ultimele Stiri
abonare newsletter