Actualitate

TRAGEDIE – Încă o femeie a MURIT la GINECOLOGIE I imediat după ce a născut

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/clinica-ginecolog1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O femeie din Cluj-Napoca a murit la Ginecologie I, la scurt timp după ce a născut şi a făcut o hemoragie puternică. În luna aprilie, o tânără de 30 de ani a murit la aceeaşi clinică, tot imediat după ce a adus pe lume un copil. </strong></p>

 


Gyongyke S. a născut în cursul zilei de sâmbătă, după un travaliu foarte lung. La scurt timp de la naştere, femeia a suferit o hemoragie abundentă. Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina este Petru Hălmăgean. Femeia mai avea acasă o fetiţă de cinci ani, scrie www.evz.ro.

Au început să apară probleme în momentul în care femeia a făcut o hemoragie puternică. Medicul ginecolog Hălmăgean a luat decizia de a interveni chirurgical. Gestul medical al doctorului a fost făcut pentru a salva viaţa tinerei femei. „A fost o patologie preexistentă. Mai concret gravida a contactat o boală în timpul naşterii. După ce a născut, a intervenit o complicaţie medicală care a fost rezolvată cu bine de doctorul Hălmăgean. Cu toate acestea, după câteva ore, pacienta a decedat”, a spus directorul Spitalului Clinic Judeţean, Cristiana Ciortea pentru evz.ro.


Medicul ginecolog Petru Hălmăgean a fost mai rezervat în a face declaraţii pe marginea acestui caz. „A fost un caz cu o patologie cunoscută şi mai puţin explorată . Să aşteptăm rezultatele expertizelor medico legale care se vor efectua şi voi face mai multe declaraţii atunci”, a declarat medicul ginecolog.
Doctorul Hălmăgean a evitat să răspundă la întrebarea dacă o naştere prin cezariană ar fi putut evita o astfel de tragedie.
Cazul femeii decedate a fost pasat între Institutul de Medicină Legală Cluj şi Laboratorul de Anatomie Patologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj. Cei de la Anatomie Patologică au refuzat,  în prima fază, să efectueze autopsia pe motiv că este un caz medicol legal, astfel că au solicitat ca aceasta să fie efectuată de medicii legişti de la Instititul de Medicină Legală Cluj, dar şi de data aceasta a apărut un refuz din cauză că nu ar fi un caz medico legal.
Femeia va fi înmormântată mâine.

Citeşte şi:


Medici ginecologi cercetaţi penal pentru culpă medicală

Ultimele Stiri
abonare newsletter