Actualitate

Doina Cornea, Cetăţean de onoare al judeţului, la 84 de ani

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/doina_cornea.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Fosta disidentă anticomunistă Doina Cornea va primi, joi, titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj, exact în ziua în care împlineşte 84 de ani.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, îi va înmâna mâine, 30 mai 2013, doamnei Doina Cornea, însemnele distinctive ale titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului - «Clujean de onoare». Înmânarea va avea loc la ora 14, la domiciliul doamnei Doina Cornea. Din motive obiective, accesul presei la eveniment nu va fi posibil. Reamintim în acest context faptul că, în urma proiectului iniţiat în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean, prin hotărârea deliberativului judeţean nr. 111 din 29 aprilie 2013, doamnei Doina Cornea i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al Judeţului Cluj - Clujean de onoare”, se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de CJ Cluj.


Doina Cornea a fost o cunoscută disidentă anticomunistă, a difuzat mai multe proteste la Radio Europa Liberă şi a fost arestată pentru răspândirea de manifeste anticomuniste. După 1989 a devenit membru al PNŢCD.

Pe 10 septembrie 2008, ea a suferit un accident vascular cerebral, cu paralizie pe partea dreaptă, fiind tratată la Cluj, Bucureşti şi la o clinică din Franţa.


Pe 8 octombrie 2009, Doina Cornea a primit decoraţia de Comandor al Ordinului Legiunii de Onoare, distincţie care i-a fost înmânată de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, iar pe 7 octombrie 2009, ea a fost decorată şi de către regele Mihai I, cu „Crucea Casei Regale a României”.

abonare newsletter