Actualitate

Un bâtrân din Cluj, acuzat de PERVERSIUNI SEXUALE pe bani şi cadouri cu două minore

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/28/minore.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un bărbat de 64 de ani este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore, în special sex oral, cărora le oferea în schimb bani şi cadouri. Bătrânul acuzat afirmă, într-o plângere penală împotriva mamei celor două minore, că aceasta se contrazice în declaraţii şi face mărturie mincinoasă. </strong></p>

Un proces controversat în care un bărbat de 64 de ani din Cluj-Napoca, Ioan Codreanu, este acuzat de act sexual cu un minor, corupere sexuală şi perversiune sexuală se află de anul trecut pe rolurile instanţelor de judecată clujene. Mama a două fete minore îl acuză pe acesta că i-a corupt fiicele, pe vremea când acestea aveau 14, respectiv 12 ani, şi le-a oferit bani şi cadouri în schimbul unor relaţii sexuale, în special sex oral.


Povestea începe în anul 2008 când Victoria Cândea s-a mutat din Târnăveni în Cluj-Napoca, în Făget împreună cu cele două fete şi cu fiul ei, minor şi acesta. Copiii mergeau la şcoală în cartierul Zorilor şi de obicei se întorceau acasă cu autobuzul. „De la un timp am observat că ajungeau acasă prea repede, la 10-15 minute după ce terminau şcoala. Când i-am întrebat cu ce vin aşa repede mi-au spus că îi aduce un om bătrân cu maşina, nenea Ion”, spune Victoria Cândea. Ea adaugă că de la un timp a văzut că fetele aveau bani şi haine noi, iar când le-a întrebat de unde au toate acele lucruri, au răspuns că de la nenea Ion, un bărbat de 64 de ani care locuia în aceeaşi zonă cu cei trei copii şi mama lor.

Mama a primit 400 lei de la acuzat

Femeia îşi aminteşte că la câteva săptămâni s-a întâlnit întâmplător, în cartierul Zorilor, cu bărbatul care a recunoscut-o că este mama celor trei copii pe care îi lua cu maşina de la şcoală şi i-a oferit 400 lei cadou pentru copii. Victoria Cândea a acceptat banii la insistenţele bărbatului.


Anul următor, 2009, I.C., fata cea mare a intrat la Liceul de Industrie Alimentară şi, potrivit mamei, se întâlnea frecvent cu Ioan Codreanu care o lua cu jeep-ul de la şcoală, chiar la ora 10.00 dimineaţa. „Din clasa I până în clasa a VIII-a, fata nu avea nicio absenţă de la şcoală, iar la două săptămâni de când a intrat la liceu a început să absenteze. Colegele ei îmi spuneau că o lua un bătrân cu maşina. În această perioadă a lipsit o dată trei zile de acasă şi am anunţat Poliţia şi ei mi-au zis să îmi păzesc mai bine fetele”, povesteşte Victoria Cândea.

A rămas însărcinată în 2011

Femeia mai spune că în anul 2011 fata cea mare a rămas însărcinată. Despre copilul care acum are aproape 2 ani, Victoria Cândea declară că ar fi al lui Ioan Codreanu. „În timpul cât a umblat cu bătrânul, fata a rămas însărcinată şi de frică şi ruşine a fugit în Panticeu la un băiat. În decembrie 2011 s-a născut fetiţa şi apoi a venit cu tot cu copil acasă. Ea recunoscut că este al lui nenea Ion copilul”, declară femeia.


Despre cealaltă fată a ei, M.C. spune că a început să aibă relaţii sexuale, în special sex oral cu bătrânul începând cu anul 2011, iar fata venea acasă cu bani mulţi şi haine noi.

Despre relaţiile sexuale dintre I.C. şi Ioan Codreanu, mama a aflat de la colegele de şcoală ale fetei. De altfel, două dintre acestea sunt martore în proces.


Două fete ar fi văzut scenele de sex oral în parcare

Victoria Cândea declară că două colege ale fetelor ei ar fi văzut-o pe I.C. în timp ce îi făcea sex oral bărbatului în parcare la Expo Transilvania, iar apoi în parcare la Interservisan în cartierul Gheorgheni. Potrivit mamei fetelor, una dintre cele două colege şi-a retras între timp declaraţia şi spune acum că a văzut doar când Codreanu i-ar fi dat ceva fetei Victoriei, nu şi scena de sex oral. Femeia îl acuză pe bărbatul de 64 de ani că a întreţinut relaţii sexuale şi cu alte fete într-o garsonieră din cartierul Gheorgheni.

Femeia este acuzată de mărturie mincinoasă

Ioan Codreanu a depus o plângere penală împotriva Victoriei Cândea pentru mărturie mincinoasă. El spune în plângerea penală că femeia prezintă informaţii neadevărate, mincinoase şi contradictorii. În plângerea penală, bărbatul arată că Victoria Cândea se contrazice asupra perioadelor de timp în care a locuit în Făget. Iniţial, ea ar fi spus că a locuit în Făget în 2007-2008, iar ulterior a specificat o altă perioadă: 2008-2010. Potrivit plângerii penale, femeia a făcut odată trimitere la fiica cea mare în ceea ce priveşte întreţinerea de relaţii sexuale, iar apoi aceleaşi evenimente o vizează pe cealaltă minoră.


Cazul este cunoscut la Protecţia Copilului

Radu Chiriţă, avocatul lui Ioan Codreanu nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui caz. „Refuz să comentez orice despre acest subiect”, a precizat Radu Chiriţă.

Cazul celor două fete este cunoscut şi de conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj. Nicoleta Molnar, directorul adjunct al DGASPC Cluj menţionează că acest caz este monitorizat încă de la început şi s-a luat legătura cu organele abilitate pentru a face cercetările care se impun. Despre fata cea mare a Victoriei Cândea, Nicoleta Molnar afirmă că a stat o perioadă la centrul maternal al DGASPC Cluj.

Ultima înfăţişare din cadrul acestui proces va avea loc mâine dimineaţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter