Actualitate

Se schimbă formularele pentru reţete

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/15_ziua/formulare-retete.jpg" border="0" alt="formulare retete medicamente" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Formularele pentru reţete şi bilete de trimitere se vor modifica de la 1 aprilie. Se va utiliza obligatoriu codul de bare, biletul va fi tipărit pe hârtie autocopiantă în trei culori, iar costurile de tipărire le va suporta Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).</p>

Schimbarea formularelor este prevăzută într-un proiect de ordin al CNAS, publicat pe site-ul instituţiei. Potrivit documentului, noile formulare vor fi valabile de la 1 aprilie, dar medicii care mai deţin formulare vechi le pot folosi până la epuizarea stocurilor.

În documentul CNAS se mai precizează că biletul de trimitere va fi tipărit pe hârtie autocopiantă în trei culori şi că fiecare formular va avea obligatoriu inscripţionat codul de bare aferent seriei şi numărului formularelor respective.


CNAS va fi instituţia care organizează tipărirea, distribuirea, înserierea şi numerotarea formularelor de bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice şi bilete de internare. Conform Agerpres, în cazul medicilor de familie, aceştia trebuie să achiziţioneze din fonduri proprii atât formularele, biletele de trimitere pentru analize sau spital, cât şi codurile de bare pentru o perioadă de cel mult trei luni. Formularele utilizate până acum erau tipărite de Imprimeria Naţională şi erau securizate. Un carnet cu 50 de bucăţi costa 9,6 lei, iar unul pentru concedii medicale 15,6 lei.

CNAS atrage atenţia că este intezisă emiterea biletelor de trimitere sau de internare de către medicii care nu au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate. De asemenea, medicii nu au voie să emită bilete pentru asiguraţii care solicită servicii medicale contracost, inclusiv pentru cei care solicită efectuarea serviciilor respective înaintea datei programate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter