Actualitate

Keleman Hunor: Nu avem emoţii la moţiunea de cenzură privind Codul Muncii

<p>Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că nu are emoţii în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură depusă de opoziţie privind Codul Muncii, adăugând că, deşi noua variantă a Codului este o soluţie de compromis, reprezintă o formă acceptabilă pentru formaţiunea politică pe care o reprezintă.</p>

'Moţiunea de cenzură nu va avea succes. Opoziţia nu are posibilitatea de a trece moţiunea de cenzură, deci nu avem emoţii', a subliniat liderul UDMR.

Acesta a adăugat faptul că noul Cod al Muncii, chiar dacă nu este foarte bun şi reprezintă o variantă de compromis, el este mult mai bun decât actual Cod.

'Eu nu spun că este o variantă foarte bună. Este o variantă de compromis şi, oricum, este mult mai bună această variantă decât Codul actual, fiindcă flexibilizează piaţa muncii. Atât pentru cei care sunt angajaţi, precum şi pentru cei asigură locurile de muncă înseamnă o flexibilizare şi o mişcare mult mai mare decât până acum. Am avut câteva propuneri care au fost acceptate: în cazul concedierilor colective, dacă într-o perioadă de tampon - 45 de zile am stabilit noi - acele locuri care au fost desfiinţate vor fi reînfiinţate, atunci cei care au fost concediaţi au dreptul de a fi reangajaţi primii, au prioritate şi, la fel, noi am propus la sancţiuni, la 'munca la negru', câteva modificări eu zic substanţiale, precum şi la despăgubiri, făcând diferenţa între paguba morală şi pagubă intenţionată creată angajatorului şi despăgubirea nu poate fi mai mare de cinci salarii minime pe economie. (...) Deci, este o soluţie de compromis, este o formă acceptabilă pentru UDMR şi de aceea l-am şi susţinut', a argumentat liderul UDMR.

 

abonare newsletter