Actualitate

Un parlamentar PDL propune naţionalizarea Petrom

<p>Deputatul PDL Adrian Gurzău vrea să lanseze o campanie de strângere de semnături pentru convocarea unui referendum prin care românii să se pronunţe cu privire la posibilitatea ca statul român să redevină acţionar majoritar la compania Petrom.</p>

Gurzău consideră că e nevoie de acest lucru, dată fiind creşterea nejustificată a preţului carburanţilor. “Singura posibilitate care permite ca statul român să redevină acţionar majoritar la Petrom este începerea adunării de semnături pentru a iniţia un referendum. (...) Petrom nu urmăreşte decât profitul -lucru pentru care nu putem să-l acuzăm, dar statul român nu mai are pârghii pentru susţinerea economiei”, a precizat deputatul PDL, citat de Agerpres. Deputatul democrat liberal atrage atenţia asupra faptului că un pericol şi mai mare decât scumpirea carburanţilor poate veni din scumpirea gazelor. ”Preţul la combustibil este o consecinţă după privatizare şi, dacă nu vom fi atenţi, vom fi foarte vulnerabili sau chiar mai vulnerabili decât cu combustibilii în domeniul gazelor, unde Petrom are peste 50 la sută din producţia internă de gaze”, a explicat Gurzău.

Petrom, cea mai importantă companie petrolieră din România, a fost privatizată în anul 2004. Petrom a devenit, atunci o parte a grupului OMV, formând cel mai mare grup integrat de petrol şi gaze din Europa Centrală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter