Actualitate

Creştinii greco-catolici serbează mâine Hramul Capelei „Sfântul Iosif” din Piaţa Cipariu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/18/catedrala in const.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla îşi serbează mâine Patronul, în calendarul liturgic făcându-se pomenirea Sfântului Iosif. Decretul cu privire la sărbătorirea Patronului Eparhiei a fost dat în 16 martie  2003, an în care s-a sărbătorit Jubileul de 150 de ani de la înfiinţarea Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. </strong></p>

Sărbătoarea Sfântului Iosif este totodată şi Serbarea Hramului pentru capela din incinta Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu, Cluj-Napoca. Aşadar, mâine, 19 martie, este programată “Novena de rugăciune în cinstea Sf. Iosif”, cu începere de la ora 8,30, în incinta capelei “Sf. Iosif”. În aceeaşi locaţie, de la ora 9, va începe Sfânta Liturghie Arhierească.


Programul sărbătorii va continua în Aula “Cardinal Iuliu Hossu” din incinta Catedralei din Piaţa Cipariu şi după-masă, de la ora 17.00, când va avea loc Spectacolul aniversar „Iosif este Sfântul”, în cadrul căruia se va binecuvânta Expoziţia de icoane pe sticlă „Mulţumim Sfântului Iosif, părintele nostru ocrotitor” – icoane realizate de copii în cadrul Atelierului parohial de artă sacră. De asemenea, Grupul parohial de dansuri și obiceiuri populare, va prezenta trei dansuri populare tradiționale.

Credincioşii care se vor aduna mâine la serbarea Hramului capelei “Sf. Iosif” se vor ruga şi pentru noul papă, Papa Francisc, care va prezida Sfânta Liturghie de inaugurare a Pontificatului său în Piaţa Sf. Petru.


“Am trăit clipe unice de istorie scrisă pentru timpurile noastre. A venit un papă smerit, un om care prin simplitatea primului discurs a lăsat uimită întraga lume, un om care a chemat la rugăciune, un om care a dorit să se roage pentru Pontiful emerit. [...] vă invit pe fiecare dintre dvs. să ne rugăm pentru actualul Pontif, pentru Biserica noastră, să ne rugăm invocând numele Preasfintei Fecioare Maria, pentru ca fiecare dintre noi, în drumul său rânduit de Dumnezeu, să poată face întru totul voinţa Lui preasfântă. Amin”, a fost îndemnul episcopului de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter