Actualitate

Atenţie la “creditele” de tip piramidal!

<p>Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj atrage atenţia asupra activităţii societăţii SC Euro Credit Cassa, cu sediul pe strada Cotită numărul 9, Cluj-Napoca. Mai exact, această societate acordă credite populaţiei, dar este de fapt vorba despre credite de tip piramidal. Potrivit conducerii CJPC, doritorii de “credite” sunt cei care de fapt creditează societatea respectivă.</p> <p />

“Sumele care ar putea să le primească nu depind de nici un factor tehnic, norocul fiind elementul care poate fi determinant în alegerea sa şi câştigarea dreptului de fi creditat”, a expliat Mircea Radu, comisar şef al CJPC Cluj. El mai spune că din cele aproximativ 1.500 de persoane care s-au prezentat din luna ianuarie până în prezent la sediul Euro Credit Cassa pentru a fi beneficiare ale unui împrumut, doar 7 au fost alese.

Conducerea CJPC Cluj atenţionează că în urma verificărilor întreprinse, societatea şi-a modificat denumirea în SC Favorit Solution SRL. “Această societate este în continuare în atenţia noastră, sancţiunea iniţială fiind de 6.000 lei, iar măsura complementară a fost de a revizui clauzele contractuale şi modalitatea de promovare”, a mai adăugat Mircea Radu.


Conducerea CJPC Cluj afirmă că perioada în care solicitanţii pot primi aşa-zisul “credit” poate fi şi de 15 ani, însă în aceşti ani persoanele doritoare trebuie să cotizeze lunar, în caz contrar pierzând sumele achitate până în acel moment. Rezultatele finale ale cercetării vor fi prezentate opiniei publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter