Actualitate

Curs de jurnalism online pentru copii la Biblioteca municipală din Turda

<p><strong>În perioada ianuarie-aprilie 2013, în Sala Internet a sediului central al Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” se va ţine un curs de jurnalism online destinat copiilor cu vârste între 11 şi 13 ani. </strong></p>

 


Proiectul este finanţat de International Research & Exchanges Board (IREX) cu sediul în Bucureşti, care este biroul reprezentativ al International Research & Exchanges Board din SUA, cu sediul la Washington. Finanţarea acordată este 5.265 lei.

"Proiectul va consta în cursuri de jurnalism şi crearea unei reviste on-line, care se vor desfăşura pe parcursul lunilor februarie - aprilie 2013 la sala internet a sediului central al bibliotecii, Str. Republicii nr. 52, după orele de şcoală. Programul de lucru al copiilor va fi stabilit cu consultarea părinţilor participanţilor.


Micii jurnalişti vor realiza o revistă on-line, postată pe un blog gratuit, cu minim 20 de articole, imagini şi secvenţe video, pe care o vor promova în comunitatea locală, în rândul colegilor şi prietenilor şi o vor menţine prin realizarea şi publicarea de articole pe tot parcursul anului 2013" spune Nicolina Halgaş, responsabilul bibliotecii municipale din Turda.

După încheierea acordului de parteneriat între IREX şi Primăria Turda se va acorda finanţarea care va permite demararea următoarelor etape ale proiectului. 15 copii din cei 50 de doritori vor fi selecţionaţi, după vacanţa de iarnă, pentru formarea efectivă a grupului de lucru, urmând ca cei care nu au fost selectaţi în acest an să fie solicitaţi pentru continuarea proiectului în anul următor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter