Actualitate

Un MILION de EURO pentru aeroportul din Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/14/parcare supraterana aeroport rp 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Uniunea Europeană va finanţa cu un milion de euro o serie de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.</strong></p>


”Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă că au început activităţile proiectului 'Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă. Proiectul, care a fost aprobat pentru finanţare europeană prin Programul Anual TEN-T 2011, are ca beneficiar Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi vizează prioritatea I a programului, promovarea dezvoltării unui sistem integrat de transport multimodal”, se precizează într-un comunicat transmis luni de aeroportul clujean.

Obiectivul general al proiectului este elaborarea unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea unui sistem de transport intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Studiile vor trata toate aspectele tehnice şi financiare care vor sta la baza lucrărilor de realizare a viitoarei infrastructuri de transport intermodal pentru pasageri şi marfă. “Prin acest proiect, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca joacă un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal, fiind primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unor astfel de studii” se mai arată în comunicatul aeroportului clujean.

Proiectul se derulează în perioada 1 ianuarie 2013-30 noiembrie 2014.

Valoarea totală a proiectului este de două milioane de euro, din care finanţarea nerambursabilă din partea UE este de un milion de euro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter