Actualitate

Regimul vegetarian, dăunător pentru inimă

<p>Regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, arată rezultatele unui studiu recent realizat de cercetătorii chinezi.</p>

Potrivit Agerpres, acest tip de regim alimentar se caracterizează prin refuzul de a consuma carne, peşte şi orice produs de origine animală, cum ar fi laptele, brânza şi ouăle. Printre avantajele acestui tip de alimentaţie se menţionează satisfacţia de a respecta drepturile animalelor, prevenirea obezităţii, a diabetului şi a tulburărilor cardiovasculare. Se pare că acest ultim avantaj nu mai stă în picioare, conform studiului realizat de cercetătorii chinezi, care arată că, dimpotrivă, regimul vegetarian ar putea creşte riscul de a dezvolta astfel de boli. Ca să ajungă la această concluzie, cercetătorii s-au bazat pe mai multe articole publicate în ultimii 30 de ani, informează cotidianul Le Parisien, citat de Agerpres. Ei au demonstrat că vegetarienii sunt înclinaţi să aibă o cantitate importantă de homocisteină în sânge, un aminoacid implicat adesea în bolile coronariene. În plus, cei care adoptă un astfel de regim au multe carenţe, îndeosebi de vitamina B12, omega-3, fier şi zinc, elemente importante în prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

abonare newsletter