Actualitate

Natalie Portman are origini româneşti

<p><img src="documente/stories/03_martie/03_ziua/oscar-natalie-mod.jpg" border="0" alt="natalie portman" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Actriţa a mărturisit că străbunica sa din partea tatălui este din România.</p>

Natalie Portman, recompensată duminică cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul “Black Swan”, a spus ieri într-un interviu, acordat ziarului rusesc Trud că străbunica sa din partea tatălui este din România, iar bunicii din partea mamei - din Rusia.

“Cred că toţi strămoşii mei au fost din Europa de Est - din Polonia, din Austria. Dar graniţele acestor ţări s-au schimbat des şi, de aceea, mi se pare că toţi sunt din Rusia”, a afirmat Portman în interviul pentru ziarul rus.

Actriţa a recunoscut că nici în vis nu s-a imaginat ca deţinătoare a unui Oscar. Ea a povestit că s-a ocupat de balet până la vârsta de 12 ani şi, după o întrerupere de 15 ani, a reluat cursurile - la 27 de ani - special pentru filmul Lebăda Neagră.


Natalie Portman a câştigat duminică premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru portretul uneori terifiant pe care-l face unei balerine obsedate de perfecţiune în filmul 'Black Swan', după cum a comentat Associated Press.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Natalie Portman, care a mai primit o nominalizare pentru rol secundar cu filmul “Closer” în 2004.

Actriţa în vârstă de 29 de ani, care a slăbit 9 kilograme în perioada în care s-a pregătit pentru rolul lebedei negre, este şi însărcinată alături de Benjamin Millepied, coregraful din “Black Swan”, cu care este şi logodită. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale acestei producţii regizate de Darren Aronofsky.

abonare newsletter