Actualitate

Premiu pentru Biblioteca Judeţeană

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/01_ziua/biblioteca-judeteana.jpg" border="0" alt="Biblioteca Judeţeană " title="Şomerii din Cluj-Napoca vor fi învăţaţi pe banii lui Bill Gates cum se redactează un CV, după ce Biblioteca Judeţeană a fost premiată pentru proiectul „Cum găseşti o carte de… muncă?” * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul „Cum găseşti o carte de muncă?”, lansat de biblioteca judeţeană clujeană, va fi finanţat cu peste 2000 de dolari de Fundaţia Bill&Melinda Gates.</p> <p>Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” a fost declarată câştigătoare a Concursului de Participare Comunitară, organizat de IREX (International Research and Exchanges Board), cu tema “Servicii şi programe inovative în bibliotecă”, prin proiectul „Cum găseşti o carte de… muncă?”.</p>

Scopul proiectului „Cum găseşti o carte de… muncă?” îl reprezintă crearea unui serviciu inovativ de bibliotecă prin care se va oferi persoanelor interesate consiliere în căutarea unui loc de muncă, redactarea unui CV, a unei scrisori de intenţie, precum şi în susţinerea interviului de angajare.

În cadrul proiectului vor fi instruiţi, în prima etapă, prin Centrul judeţean de formare Biblionet, bibliotecari din 21 de biblioteci publice din judeţ, urmând ca ulterior aceştia să ofere, la rândul lor, servicii de consiliere comunităţilor din care provin. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de şase luni, începând din această lună, şi beneficiază de o finanţare de 2.370 de dolari din partea Fundaţiei Bill&Melinda Gates.


„Această nouă reuşită a Bibliotecii noastre Judeţene ne bucură întrucât corespunde pe deplin misiunii noastre comune de a veni în sprijinul comunităţilor locale şi, mai ales, a persoanelor aflate în căutarea uni loc de muncă. În plus, utilizarea acestor tehnici inovative şi a tehnologiilor informatice sunt de natură să contribuie la o mult mai facilă integrare pe piaţa muncii a unor persoane aflate în nevoie, ceea ce este mai mult decât lăudabil şi satisfăcător” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Ajutor pentru şomerii clujeni

În luna aprilie, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj va demara o campanie de informare şi promovare a noului serviciu şi de recrutare a cursanţilor pentru fiecare bibliotecă parteneră din judeţul Cluj. Cursul pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă va începe din luna mai şi se va desfăşura de două ori pe lună, la interval de două săptămâni. Numărul de cursanţi va fi diferit, în funcţie de dotarea fiecărei biblioteci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter