Actualitate

Cutremur puternic în Noua Zeelandă

<p><img src="documente/stories/02_februarie/22_ziua/cutremur-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat astăzi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.</p> <p>Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul care a lovit azi al doilea oraş din Noua-Zeelandă, Christchurch, a anunţat premierul John Kery, care a atenţionat că bilanţul victimelor ar putea fi revizuit în creştere. "Bilanţul de care dispun în prezent este de 65 de morţi şi ar putea fi revizuit în creştere. Este o tragedie absolută pentru acest oraş, pentru Noua Zeelandă, pentru oamenii care ne sunt apropiaţi", a declarat şeful guvernului, potrivit Agerpres.</p>

Primarul oraşului, Bob Parker, a anunţat stare de urgenţă în Christchurch. Acetsa a spus că aproximativ 200 de persoane s-ar putea afla încă sub dărâmături.

Statul australian New South Wales (NSW) va trimite 73 de specialişti în servicii de urgenţă în Noua Zeelandă, a anunţat premierul australian Kristina Keneally, precizând că 12 membri ai echipei vor pleca marţi noaptea spre Noua Zeelandă şi ceilalţi 61 vor pleca miercuri dimineaţa. Echipa este formată din 52 de specialişti în intervenţii pentru incendiu, nouă paramedici, doctori, ofiţeri de poliţie, ingineri şi patru pompieri din Canberra

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,3 grade, s-a produs azi, la ora locală 12.51 (luni, ora 23.51 GMT), la cinci kilomentri de oraş şi la o adâncime de numai patru kilometri, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Seismul a fost urmat de replici cu intensitate de până la 5,6 grade.

Christchurch, cu o populaţie de 340.000 de locuitori, a mai fost zguduit la 4 septembrie 2010 de un seism de magnitudinea 7 grade, care nu a făcut morţi dar care a provocat daune considerabile, aminteşte AFP.

 

abonare newsletter