Actualitate

Fraude cu ţigări şi legume, depistate de poliţişti

<p>O asociaţie formată din organizatorii TIFF şi Comedy Cluj vrea să preia „Victoria” şi să investească 600.000 de lei în renovare.</p> <p>Cinematograful „Victoria”, preluat de Primăria clujeană în anul 2009, ar putea fi dat în administrarea Asociaţiei „Victoria Film” pe o perioadă de 10 ani. Decizia urmează să fie luată astăzi de consilierii locali.</p> <p>Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, ONG-uri care organizează cele mai importante festivaluri de film din municipiul Cluj-Napoca (Festivalul Internaţional de Film „Transilvania” - TIFF- şi Festivalul Internaţional de Film „Comedy Cluj), s-au reunit în Asociaţia „Victoria Film”. Prin adresa înregistrată la primărie la finalul anului trecut, entitatea astfel nou constituită a propus un parteneriat pe termen lung ce constă în preluarea cinemtografului „Victoria”.</p>

Concret, Asociaţia „Victoria Film” ar urma să se ocupe în următorii zece ani de managementul, administrarea şi exploatarea cinematografului de pe Bulevardul Eroilor, cu îndeplinirea mai multor condiţii. Printre acestea se numără organizarea lunară a unor evenimente de promovare a cinemtografiei româneşti şi europene, colaborarea cu ambasadele şi institutele culturale străine pentru organizarea unor evenimente de promovare, precum şi continuarea participării cinematografului „Victoria” în reţeaua europeană „Europa Cinemas”.

20 de proiecţii gratuite lunare

În plus, conform propunerii de asociere trimise Primăriei, Asociaţia „Victoria Film” se obligă să prezinte lunar câte 20 de proiecţii gratuite de film pentru diverse categorii sociale: pensionari, elevi, studenţi, ce vor fi anunţate în mass-media ca fiind oferite de Primăria municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, se mai cere realizarea pe parcursul a trei ani a unor investiţii în cinematograf de peste 600.000 de lei, care să presupună renovarea holului cinematografului, investiţii într-o nouă centrală termică, investiţii în tehnică digitală de proiecţie a filmelor şi înlocuirea scaunelor de la balconul cinematografului.


Cinematograful „Victoria” este compus dintr-o sală de spectacol cinematografic, având suprafaţa utilă de 618 mp şi un teren aferent de 140,89 mp.

În anul 2009, Primăria clujeană a preluat de la RADEF „RomâniaFilm” cinematografele „Dacia”, „Victoria”, „Mărăşti” - aflat deja în reabilitare, şi „Favorit”.


 

Expl foto


Dacă va fi preluat de Asociaţiei „Victoria Film”, în cinematograful de pe Bulevardul Eroilor ar urma să se investească în următorii trei ani peste 600.000 de lei, pentru modernizări

Ultimele Stiri
abonare newsletter