Actualitate

Târg şi Festival de Mărţişor

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/21_ziua/martisoare-piata-unirii.jpg" border="0" alt="mărţişoare" title="Anul acesta, comercianţii de mărţişoare vor fi grupaţi în Piaţa Unirii, în Piaţa Muzeului şi pe str. Matei Corvin" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Piaţa Unirii va găzdui în perioada 24 februarie – 1 martie 2011 primul târg al mărţişoarelor.</p> <p>Comercianţii îşi vor prezenta în acest an mărţişoarele în cadrul Târgului de Mărţişoare ce va fi amplasat în Piaţa Unirii, precum şi în cadrul unui amplasament din Piaţa Muzeului.</p> <p>Mărţişoarele vor fi comercializate atât în căsuţele de lemn amplasate în Piaţa Unirii încă din luna decembrie, cu ocazia Târgului de Crăciun, cât şi pe amplasamente temporare, amenajate în aer liber în piaţă. Manifestările sunt organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca.</p>

„Începând din acest acest an, Piaţa Unirii va deveni, la începutul lunii martie, locul de întâlnire dintre clujenii care doresc să respecte tradiţiile româneşti ale debutului primăverii şi producătorii care petrec luni întregi pentru a le oferi modele de mărţişoare cât mai deosebite, manufacturate şi pline de originalitate” a explicat primarul Sorin Apostu. De asemenea, mărţişoare se vor vinde şi în incinta Pieţei Muzeului, precum şi pe str. Matei Corvin, unde există o cerere a artizanilor clujeni pentru organizarea unui târg de produse manufacturate cu aceeaşi ocazie. „În afară de aceste amplasamente, Primăria Cluj-Napoca nu va mai aproba altele, pentru zona centrală, în acest fel toţi comercianţii vor fi grupaţi, iar străzile vor fi redate trecătorilor”, se arată în comunicatul transmis de Primărie.

Festivalul Mărţişorului

Un alt eveniment cu ocazia debutului primăverii este “Festivalul Mărţişorului”, aflat deja la a treia ediţie şi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Şcoala Internaţională Cluj şi primăria oraşului Rockford, Illinois, înfrăţit cu Cluj-Napoca.


Prima parte a acestui eveniment va debuta mâine, o dată cu înregistrarea în concurs a desenelor cu tema “mărţişorului” care vor fi jurizate în vederea stabilirii câştigătorului marelului premiu – o excursie de 3 săptămâni în SUA în vacanţa de vară. Cea de a doua parte a festivalului se va desfăşura vineri, de la ora 14, în sala de festivităţi a Şcolii Internaţionale Cluj, unde va avea loc “Atelierul de mărţisoare” în cadrul căruia echipele reprezentante ale tuturor şcolilor şi grădiniţelor clujene participante se vor întrece pentru titlurile de “mărţişorul cel mai mare”, “cel mai mic”, “cel mai lung”, “cel mai scurt”, “cel mai colorat” sau “cel mai original”. Mărţisoarele obţinute în urma atelierului vor fi împărţite în două categorii, o parte vor fi trimise de către primărie în Rockford, unde vor fi comercializate de partenerii proiectului, în încercarea de a transmite peste ocean această tradiţie specială de primăvară, iar celălalte mărţisoare vor fi comercializate de copiii care le-au produs, în incinta complexului comercial Iulius Mall, sâmbătă dimineaţa.

abonare newsletter