Actualitate

Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ.

Hidrologii anunţă risc de viituri pe râuri din judeţul Cluj.

Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ. | Foto: Apele Române Someș-Tisa – Facebook Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ. | Foto: Apele Române Someș-Tisa – Facebook

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară, precum şi pentru judeţul Cluj.

 


Atenţionarea este valabilă de marţi, 25 iunie, ora 12:00, până miercuri, 26 iunie, la ora 10:00.

Bazinele hidrografice afectate sunt: Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Jiu şi Olt.


Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ. | Foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor – Facebook

„Se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mic, în amonte de acumularea Gilău (județul Cluj). De asemenea, scurgerile importante pe versanţi, torenţii, pâraiele, viiturile rapide pe râurile mici pot genera inundații locale. Recomandăm vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații”, au transmis reprezentanţii Apelor Române Someş-Tisa.

Clujul, sub Cod galben de instabilitate atmosferică, averse torențiale și vijelii

Zona de munte a județului Cluj se află sub o atenționare meteo Cod galben de vreme rea, marcată de ploi torențiale și vânt cu rafale de până la 70 km/h.


Potrivit meteorologilor, atenționarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 12:00 - 26 iunie, ora 3:00. 

CITEŞTE ŞI
Vreme caniculară cu maxime de 34 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Zonele afectate de Codul galben sunt sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.


Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafalele atingând viteze cuprinse între 50 și 70 de km/h, descărcări electrice și izolat, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă acumulate vor fi cuprinse între 20 și 30 de l/mp, iar izolat vor depăși 40 de l/mp.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare meteo! Clujul, sub Cod galben de instabilitate atmosferică, averse torențiale și vijelii.

Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire pe vreme de caniculă, în Cluj-Napoca

abonare newsletter