Actualitate

Cățeluș salvat după 8 ore dintr-o vizuină de vulpe, în Cluj. A ajutat Max, un câine care a căutat victime la cutremurul din Turcia.

8 ore au intervenit pompierii pentru salvarea unui câine care a rămas blocat într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. La misiune a luat parte și câinele Max, care a lucrat la căutarea victimelor cutremurului din Turcia.

8 ore au încercat pompierii să îl scoată pe câine din vizuină/ Foto: ISU Cluj - Facebook 8 ore au încercat pompierii să îl scoată pe câine din vizuină/ Foto: ISU Cluj - Facebook

 

 


8 ore a intervenit un echipaj ISU Cluj pentru salvarea unui câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. 

 


La misiunea de salvare s-a aflat și câinele Max care a lucrat şi la căutarea victimelor cutremurului din Turcia.

CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV. Salvatori din Cluj, misiune în Turcia: „Ce a fost acolo nu am văzut nicăieri. Oamenii stăteau disperați, zi și noapte, lângă dărâmături” VIDEO/FOTO

la finalul turei de serviciu, pompierul Rareș Urs a fost solicitat de un prieten disperat de soarta propriului său patruped, prins sub fundația unei case.


Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Misiunea a fost încheiată cu succes după 8 ore.


„În familia Urs, există doi salvatori. Rareș și cățelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleșitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenții dificile și răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareș e unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Așa se face că ieri, când a ieșit din tura de serviciu, l-a sunat un prieten:
- Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!
Rareș știe ce înseamnă legătura dintre om și câinele său, iar în câteva minute a ajuns pe șantierul casei din localitatea Popești.
Și-a dat seama că operațiunea de salvare va fi provocatoare și a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video și senzori de mișcare. Când a sosit la fața locului, situația nu părea optimistă, însă Rareș nu s-a gândit în nicio clipă să renunțe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat cățelușa sub fundația de la garaj.
Timp de opt ore, Rareș și oamenii inimoși din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de șase metri. Deși totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranță a apărut pe neașteptate. Rareș a pus lumina lanternei în direcția unde se afla cățelușa, văzându-i ochii cum licăreau.
La ieșirea la suprafață, cățelușa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e și medic veterinar de profesie, a dus-o de urgență la cabinet. Duminică dimineața l-a sunat și i-a dat vestea mult așteptată:
- Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!”, a transmis ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbat din Cuzdrioara, amendat pentru că ținea în captivitate un căprior. Animalul, eliberat în habitatul natural.

Câinele de Paști: un pui de Retriever s-a născut VERDE! VIDEO.

abonare newsletter