Actualitate

Cele mai „frecvente" momente în care cuplurile se despart. Un expert dezvăluie când ești cel mai predispus la despărțire

Vrei să știi dacă relația ta va rezista testului timpului? Un expert în relații dezvăluie „anii blestemați" în care cuplurile se confruntă cu un risc crescut de despărțire.

Un expert în relații a identificat cele mai probabile momente în care un cuplu se desparte. Foto: pexels.com Un expert în relații a identificat cele mai probabile momente în care un cuplu se desparte. Foto: pexels.com

 

 


Kim Polinder, consilier matrimonial și relațional, a identificat patru momente cheie în care relațiile sunt supuse unor provocări intense:

 


Anul 3:

Faza de lună de miere se estompează, iar conflictele din relațiile anterioare ies la suprafață. Cuplurile care nu au învățat să rezolve problemele în mod constructiv riscă să se rupă în această etapă, scrie The Focus.

Anul 7:

Rutina se instalează, iar cuplurile pot începe să pună la îndoială alegerile de viață făcute împreună. Este important să se reevalueze obiectivele comune și să se reinventeze romantismul.


Anul 11:

„Stagnarea" devine o amenințare reală. Cuplurile care nu reușesc să depășească această perioadă și să găsească noi modalități de a crește împreună riscă să se îndepărteze.

CITEȘTE ȘI:
Cât durează (cu adevărat) dragostea? Explicație științifică

 


Anul 15:

Prietenia se estompează, iar cuplurile pot aluneca în a se comporta ca simpli „colegi de cameră". Este esențială revenirea la conexiunea emoțională și la aprecierea reciprocă.

Anii blestemați! Un expert dezvăluie când ești cel mai predispus la despărțire

Pe lângă „anii blestemați", Kim Polinder identifică și 4 semne majore care prezic o despărțire iminentă:


Critica toxică - Atunci când un cuplu este extrem de critic și se învinovățește adesea unul pe celălalt pentru lucrurile pe care „întotdeauna" le face sau „niciodată" nu le spune. 

Disprețul - exprimat prin suspine, rotirea ochilor, batjocorirea celuilalt sau sarcasmul ascuțit.

Defensiva - atunci când cuplul își găsește scuze pentru acțiuni, fără a-și asuma responsabilitatea.

Atenție cupluri! Semne majore care prezic o despărțire iminentă

Stonewalling - o practică toxică prin care unul dintre parteneri se închide în sine.

Cuplurile care prezintă adesea toate cele patru trăsături se vor despărți până în cel de-al șaselea an de căsătorie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dragoste la prima... inteligență artificială! A folosit ChatGPT și a găsit 5.000 de potriviri pe Tinder

Ultimele Stiri
abonare newsletter