Actualitate

Doliu în lumea politicii românești! Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu a murit la vârsta de 71 de ani.

Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani, anunţă Uniunea Militarilor şi Politiştilor „Mihai Viteazul”.

Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani/ Foto: Doru Viorel Ursu - Facebook Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani/ Foto: Doru Viorel Ursu - Facebook

 

 


Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani, anunţă Uniunea Militarilor şi Politiştilor „Mihai Viteazul” (UMPMV).

 


Preşedintele UMPMV, Gabriel Oprea, transmite condoleanţe familiei, în numele Asociaţiei.

„Este o veste foarte tristă. Doru Viorel Ursu a fost un om de mare caracter, de o onestitate deosebită şi un mare patriot. A iubit adevărul, şi-a iubit profund ţara şi a luptat permanent pentru democraţie. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis Oprea.


UMPMV precizează că anunţul decesului fostului ministru a fost făcut de familia sa, duminică dimineaţă.

Doru Viorel Ursu a fost membru al Frontului Salvării Naţionale (FSN), ministru de Interne în perioada 16 iunie 1990 - 16 octombrie 1991 în Guvernul Petre Roman şi deputat în legislatura 1992-1996, ales în judeţul Argeş, din partea PD. 


Potrivit UMPMV, în mai 1990 Doru Viorel Ursu a primit dosarul lui Nicu Ceauşescu, ca preşedinte al Tribunalului Militar. De numele lui se leagă înfiinţarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, înfiinţarea Liceelor de Poliţie „Neagoe Basarab” şi „Constantin Brâncoveanu” şi reînfiinţarea Jandarmeriei Române. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cei patru presupuşi atacatori de la Moscova au fost arestaţi preventiv. Bilanțul morților a urcat la 137.

Un elicopter al Poliției s-a prăbușit în sudul Turciei. Doi morți și un rănit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter