Actualitate

Documentare britanice la Cinema Mărăşti

<p />Joi a început a doua ediţie a seriei de filme documentare „British Documentary“, eveniment organizat de British Council Cluj, în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Clujenii vor putea urmări, până în 26 martie, la Cinematograful Mărăşti zece filme documentare britanice. Potrivit reprezentanţilor proiectului, filmele sunt producţii recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson, în anul 2010.

În fiecare zi vor alea loc proiecţii pentru două filme din cadrul seriei, de la orele 18 şi de la orele 20. Intrarea este liberă pentru toate proiecţiile.

În cadrul proiecţiilor, clujenii vor putea revedea artişti celebri ai secolului nostru – David Hockney şi Banksy şi se vor întâlni cu teme precum creşterea sau decăderea unor metropole aflate la poluri opuse –Lagos şi Detroit. „De la călătorii iniţiatice din Birmania în Marea Britanie sau din favelele braziliene până la marile scene ale baletului clasic, prin incursiuni în istoria recentă – regimul Khmerilor Roşii din Cambodgia sau către frontierele sistemului nostru solar, seria „British Documentary” invită la redescoperirea universului nostru, din perspective şi unghiuri surprinzătoare “, susţin reprezentanţii proiectului.

În acest an, seria de proiecţii din cadrul „British Documentary” s-a deschis încă de joi seară, cu filmul „Enemies of the People”, film care a câştigat 3 premii la festivalurile internaţionale de film, printre care „British Independent Film Award” la categoria „Best documentary.”     

abonare newsletter