Actualitate

Incendiu de proporții pe Centura Vâlcele-Apahida după ce o autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins pe hectare întregi de stufăriș.

Incendiu de proporții pe Centura Vâlcele-Apahida după ce o autoutilitară încărcată cu cauciucuri a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins pe hectare întregi de stufăriș.

Incendiu pe Centura Vâlcele-Apahida după ce o autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins pe hectare întregi de stufăriș/Foto: Apahida Facebook.com Incendiu pe Centura Vâlcele-Apahida după ce o autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins pe hectare întregi de stufăriș/Foto: Apahida Facebook.com

 

 


Pompierii clujeni au intervenit, marți, pentru a limita incendiul ce a cuprins câteva hectare de stufăriș, după ce o autoutilitară încărcată cu cauciucuri a fost curpinsă de flăcări pe centura Vâlcele-Apahida, iar focul s-a extins la terenul din zonă. 

 


Un incendiu care a cuprins o autoutilitară, încărcată cu cauciucuri, ce se deplasa pe centura ocolitoare Vâlcele-Apahida, s-a extins pe circa 5 hectare de stufăriș din zonă. 

Autoutilitară cuprinsă de flăcări pe Centura Vâlcele-Apahida/Foto: Apahida Facebook.com

La fața locului au fost trimise două autospeciale pentru stingerea incendiilor. 


„În momentul sosirii echipajelor operative autoutilitara și încărcătura acesteia ardeau generalizat, iar focul s-a extins și la stufărișul din apropierea căii rutiere”, potrivit ISU Cluj.  Pompierii clujeni au acționat pentru limitarea și stingerea incendiului, iar circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri câteva zeci de minute.

În urma intervenției, flăcările care au cuprins autovehiculul au fost lichidate, însă echipajele care acționează la fața locului s-au confruntat cu un incendiu violent de stufăriș, ce se propagă cu repeziciune. 


Incendiu extins pe hectare întregi de stufăriș/Foto: Apahida Facebook.com

„Se acționează pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea focarelor ascunse.

Nu au fost înregistrate până acum persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment”, potrivit sursei citate.


Suprafața de stufăriș afectată este de aproximativ 3-5 hectare de teren. 

UPDATE 18:30: Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, incendiul de vegetație a fost lichidat, iar în urma acestuia au fost afectate aproximativ 5 ha de vegetație uscată și mărăciniș. În sprijinul pompierilor a intervenit și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Feleacu. Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cercetările preliminare au arătat că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autovehiculului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

100 de hectare de vegetație, mistuite de flăcări în comuna Băișoara. Pompierii, apel clujenilor iresponsabili.

Ultimele Stiri
abonare newsletter