Actualitate

Laborator cu numele unui celebru criminalist la Şcoala de Poliţie din Cluj-Napoca

<p />Un laborator criminalistic care poartă numele unuia dintre cei mai renumiţi criminalişti români, Dumitru Ceacanica, a fost inaugurat, joi, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

„Inaugurarea Laboratorului Criminalistic «General Dumitru Ceacanica» a fost realizată cu prilejul deschiderii lucrărilor celei de a treia ediţii a conferinţei internaţionale «Ordinea publică în Europa, între tradiţie şi contemporaneitate», găzduită de şcoala clujeană, la care participă invitaţi din România, Republica Moldova şi Italia”, se precizează într-un comunicat de presă transmis joi de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Cu ocazia inaugurării laboratorului a fost citită şi o scrisoare trimisă de fiica lui Dumitru Ceacanica, medicul Antigona Ceacanica.

„Generalul Dumitru Ceacanica a lucrat la cazuri celebre precum Rîmaru (aşa-numitul «Jack Spintecătorul» al Bucureştiului anilor ‘70), «Omul cu ciocanul» (un criminal în serie care a îngrozit Cluj-Napoca în 1973), «cazul Anca» (o tânără din Sibiu venită la facultate în Bucureşti a fost ucisă, bucăţile trupului fiind împrăştiate în diverse zone ale oraşului) şi multe altele. Cei care au lucrat cu el spun că avea un fler de excepţie, cunoscând foarte bine psihologia infractorilor, mai ales a criminalilor în serie”, se menţionează în comunicat.

abonare newsletter