Actualitate

Emil Boc salută intrarea României în Air Schengen: „Mai avem un pas: spațiul Schengen pe cale terestră!”

Primarul Emil Boc a binevenit intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime și a arătat că a mai rămas „doar un pas”.

Emil Boc salută intrarea României în Air Schengen. FOTO: Facebook/ Emil Boc Emil Boc salută intrarea României în Air Schengen. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Bulgaria şi România au devenit state membre ale spaţiului Schengen la 31 martie. De la această dată, controalele la frontierele aeriene şi maritime interne sunt eliminate.

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a salutat această realizare, arătând că, de acum, din Cluj se poate ajunge în Lisabona, de exemplu, la fel de ușor ca și în București.

„Adio cozi la poliția de frontieră în aeroport!


Bună dimineața, Cluj! Bună dimineața România în Schengen!

De azi, România și românii mai fac un pas important pe calea integrării europene.


Libertatea de mișcare europeană face un pas mai departe! De exemplu, din Cluj până în Lisabona (4.000 km) nu numai că putem circula fără viză, dar și fără niciun control la frontieră, la fel cu am circula de la Cluj la București!

Europa este SOLUȚIA, nu cauza problemelor noastre! Mai avem un pas: spațiul Schengen pe cale terestră! Mult a fost, puțin mai este și pentru realizarea acestui obiectiv!”, a transmis edilul.


În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei aeriene, începând cu data de 31 martie, odată cu aderarea României la Spaţiul Schengen, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.

Astfel, în aeroport, după ce vor face controlul de securitate, pasagerii vor merge direct către poarta de îmbarcare fără a se mai opri la filtrele Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie. La fel, la debarcare, pasagerii pot părăsi direct incinta Aeroportului, fără a se mai impune verificarea actelor.

Cu toate acestea, sunt posibile verificări ale poliţiştilor pentru stabilirea situaţiei legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracţiunilor transfrontaliere şi a migraţiei ilegale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fără cozi la controlul actelor de identitate! Intrarea în Air Schengen, marcată de Aeroportul din Cluj - FOTO/ VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter