Actualitate

Turmă de cerbi, surprinsă în timpul unei „întruniri” într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

O adevărată „întrunire” a cerbilor a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, prilej pentru unii de a-și măsura forțele.

Turmă de cerbi, surprins într-un moment de relaxare în Parcul Natural Apuseni/Foto: Regia Națională a Padurilor-Romsilva Facebook.com Turmă de cerbi, surprins într-un moment de relaxare în Parcul Natural Apuseni/Foto: Regia Națională a Padurilor-Romsilva Facebook.com

 

 


Turmă de cerbi se alcătuiesc după boncănit, perioada de împerechere are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

 


Într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, de pe teritoriul județelor Cluj, Alba și Bihor, o turmă de cerbi a fost surprins de camerele de monitorizare într-un moment de hârjoană.

CITEȘTE ȘI: 
„Întâlnire cu o pisică sălbatică”. Imagini superbe surprinse într-un Parc Național din România.

„O adevărată întrunire a cerbilor într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, prilej pentru unii de a-și măsura, mai în joacă, forțele”, au notat reprezentanții Romsilva.


Din toamnă și până primăvara, masculii se grupează în turme de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în turme separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. 

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare. În zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, 50.793 hectare din suprafața totală este reprezentată de păduri.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerb surprins în Parcul Natural Apuseni, în perioada boncănitului. Tânăr și „nervos”, animalul se înfundă în noroi și probează duritatea coarnelor. VIDEO

abonare newsletter