Actualitate

Bărbat arestat după ce și-a lovit soția și i-a furat ajutorul social. A încălcat ordinul de protecție.

Un bărbat din comuna Cășeiu a fost arestat preventiv după ce și-a lovit soția și i-a furat ajutorul social.

Bărbatul a fost arestat preventiv/ Foto: pixabay.com Bărbatul a fost arestat preventiv/ Foto: pixabay.com

 

 


Un bărbat de 63 de ani din Cășeiu a fost arestat preventiv pentru că și-a îmbrâncit soția și i-a furat ajutorul social.

 


 Femeia avea un ordin de restricție împotriva soțului, pe care acesta l-ar fi încălcat. 

„La data de 25 martie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au emis ordonanță de reținere pe numele unui bărbat, de 63 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.


În fapt, s-a reținut că în data 25 martie a.c., acesta, în timp ce se afla pe un drum public din localitatea Cășeiu, și-ar fi abordat soția, deși avea obligația legală de a nu se apropia de aceasta la o distanță mai mică de 50 de metri, cerându-i să-i remită o sumă de bani provenită din ajutorul social revendicat de femeie.

Văzând că femeia refuză să-i înmâneze banii, bărbatul ar fi devenit violent, a îmbrâncit-o și i-a sustras portofelul în care se afla suma de 770 de lei.


Prejudiciul a fost recuperat de polițiștii în proporție de 75%.

Având în vedere probatoriului administrat în cauză și faptul că bărbatul nu a respectat măsurile impuse prin ordinul protecție emis de Judecătoria Dej în cursul lunii octombrie 2023, în data de 25 martie a.c. polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.


Facem precizarea că pentru faptele anterioare de încălcare a ordinului de protecție, bărbatul a fost cercetat de polițiști în cadrul altor dosare penale.

La data de 26 martie a.c. judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Dej a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestuia”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cei patru presupuşi atacatori de la Moscova au fost arestaţi preventiv. Bilanțul morților a urcat la 137.

Tânărul care și-a ucis iubita, studentă la Medicină în Timișoara, arestat preventiv

Ultimele Stiri
abonare newsletter