Actualitate

CNA întrerupe programul OTV pentru trei ore

<p />Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au sancţionat, joi, postul OTV cu întreruperea programului timp de 3 ore pentru publicitate politică în intervalul orar 18,00 - 21,00, în emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, monitorizată în perioada 20 ianuarie - 11 martie.

Textul sancţiunii va fi difuzat în cele trei ore de întrerupere, iar decizia CNA va fi pe aplicată în 24 de ore de la comunicarea sa. De asemenea, CNA a analizat mai multe reclamaţii referitoare la aceeaşi emisiune în care sub pretextul unei campanii umanitare în sprijinul celor afectaţi de ninsorile abundente au apărut pe crowl fragmente din programul politic al Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

Unul dintre membrii CNA, Narcisa Iorga, a precizat că OTV a încălcat în mod repetat legislaţia audiovizuală, motiv pentru care a susţinut propunerea colegului său, Christian Mititelu, de întrerupere a programului cu trei ore, dat fiind că sancţiunile anterioare pentru aceeaşi faptă au fost de întrerupere a programului cu 10 minute.

Reprezentantul OTV a solicitat o amânare pentru pregătirea apărării, care nu a fost însă acceptată de membrii CNA pentru că raportul de monitorizare a acestei emisiuni a mai fost inclus pe ordinea de zi a CAN, dar a fost amânat.

Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a afirmat că „OTV este un mijloc de propagandă politică deşănţată”. „Nu mai e vorba de libertatea de exprimare, ci de încălcarea cu cinism a legii”, a spus Onisei. La rândul său, Christian Mititelu a afirmat că „OTV foloseşte abuziv licenţa audiovizuală”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter