Actualitate

Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale în Cluj. Rafalele de vânt vor atinge 75 km/h.

Meteorologii au emis, luni dimineață, o atenționare cod galben de vânt puternic și ploi torențiale.

Meteorologii au emis, luni dimineață, o atenționare cod galben de vânt puternic și ploi torențiale/Foto: depositphotos.com Meteorologii au emis, luni dimineață, o atenționare cod galben de vânt puternic și ploi torențiale/Foto: depositphotos.com

 

 


Adminsitrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, luni, 5 ianuarie, o atenționare cod galben de vânt puternic și ploi torențiale pentru mai multe zone din țară, inclusiv județul Cluj.

 


Avertizarea cod galben este valabilă pentru ziua de luni, 5 februarie, de la ora 08:00, până la ora 22:00.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.


La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.


„La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse”, a transmis ANM.

Zonele vizate de avertizarea meteo/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo în Cluj-Napoca. Vremea se încălzește în această săptămână, dar se reîntorc ploile.

Vremea se răcește brusc, în a doua parte a lunii februarie. Cum vor fi primele zile de primăvară?

Ultimele Stiri
abonare newsletter