Actualitate

Detoxifierea, necesară după iarnă

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/17_ziua/fructe-legume.jpg" border="0" alt="fructe-legume-detoxifiere" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O detoxifiere a organismului este necesară după perioada de iarnă, acest proces ajutând la eliminarea substanţelor nocive din corp şi la îmbunătăţirea tonusului, susţin medicii.<br /> <br />Medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, că detoxifierea presupune mai multe aspecte, care implică întregul stil de viaţă, însă, în proporţie de 90%, o dietă de reechilibrare organică susţinută de alimente de natură vegetală şi suplimente cu extracte active din plante.<br /> <br />Potrivit acesteia, după iarnă, rezervele de vitamine şi minerale din organism scăzute, cantitatea de toxine acumulată crescută şi numărul kilogramelor suplimentare fac ca detoxifierea să fie singura soluţie de a reveni la forma dorită.<br /> <br />Procesul de detoxifiere ajută la eliminarea substanţelor nocive din organism, iar rezultatul constă în îmbunătăţirea tonusului general, mai susţine aceasta.</p>

'La această luptă cu toxinele şi kilogramele în plus există componente ale plantelor care au efect terapeutic şi care sunt de un real ajutor în încercarea noastră de a ne redobândi forma şi starea de spirit post-hibernală. În primul rând o dietă formată numai din cereale integrale, fructe şi legume crude şi verdeţuri de sezon, multă apă şi ceaiuri trebuie să fie susţinute de o serie de suplimente care conţin substanţe fitochimice ce completează dieta de detoxifiere. Nu este indicat să luăm suplimente fără o recomandare pentru a nu produce dezechilibre', a explicat dr. Lygia Alexandrescu.

Ea a recomandat ca detoxifierea să aibă loc cel puţin o dată pe lună, iar postul Paştelui poate fi o ocazie bună în acest sens.

''Cine nu poate să-l ţină datorită faptului că nu are energia necesară, este bine să facă cură de detoxifiere cel puţin o săptămână pe lună'', a spus aceasta.

Medicul spune că în perioada de detoxifiere nu ar trebui să se consume deloc carne, ouă, lactate, ci numai legume, fructe, cereale integrale, ceaiuri, apă, conform Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter