Actualitate

Weekend cu vânt și viscol în peste jumătate de țară. Avertizare Cod galben în Cluj.

Meteorologii au emis, vineri, atenţionări Cod galben de vânt puternic şi viscol, valabile până sâmbătă seara în peste jumătate din ţară.

Avertizare meteo de vânt puternic și viscol, la Cluj/Foto: depositphoto.com Avertizare meteo de vânt puternic și viscol, la Cluj/Foto: depositphoto.com

 

 


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de vineri, între orele 10:00 - 22:00, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

 


De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă.

Avertizare Cod Galben de vânt și viscol în județul Cluj și alte regiuni ale țării/Foto: ANM

Al doilea Cod galben de intensificări ale vântului va fi valabil sâmbătă, în intervalul orar 5:00 - 22:00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi sudul Banatului. În aceste zone, vântul va sufla cu rafale în general de 55 - 65 km/h, iar în Transilvania vor fi perioade de timp în care va ninge viscolit.


În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, mai ales la peste 1.700 de metri altitudine, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, se va semnala viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu viteze de 60 - 80 km/h.


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 Foto: depositphoto.com

CITEȘTE ȘI:

Atenționare meteo! Cod galben de vânt și viscol în Cluj și alte județe din țară, cu rafale de până la 110 km/h

Ultimele Stiri
abonare newsletter