Actualitate

Răsturnare de situație în cazul omului de afaceri din Cluj, răpit şi torturat pentru codul de la criptomonede. Poliția: Victima nu a fost lipsită de libertate, iar furtul „nu există”.

Un om de afaceri din Cluj ar fi fost răpit și torturat pentru a dezvălui codul de la criptomonede. Potrivit Poliției, cele sesizate de victimă nu se confirmă, fiind vorba de o înscenare.

Autospecială Poliție/Foto: IPJ Cluj Facebook.com Autospecială Poliție/Foto: IPJ Cluj Facebook.com

 

 


Un afacerist din Cluj susține că a fost torturat pentru a dezvălui parolele conturilor cu criptomonede. Hotărâţi să afle codul de acces al portofelului virtual, tâlharii i-au tăiat un deget. În urma cercetărilor derulate de polițiști s-a stabilit că cele relatate de bărbat nu se susțin, în acest caz fiind vorba de o înscenare survenită pe fondul unor probleme financiare. 

 

„Victima nu a fost victima vreunei infracțiuni”

Din cercetările efectuate de polițiștii clujeni rezultă că „cele sesizate nu s-au confirmat”, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca „victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată”, informează IPJ Cluj. 


„Pe fondul problemelor medicale și financiare, victima ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, conform precizărilor acesteia, ar fi fost lipsită de libertate în mod ilegal de către 3 bărbați, într-un imobil situat în localitatea Florești.

De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip „cold wallet” pe care ar fi deținut criptomonede”, potrivit Poliției. 


Astfel, ca urmare a cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, cercetările au infirmat sesizările bărbatului.

CITEȘTE ȘI: 
Caz bizar în Cluj. Afacerist prins beat la volan și cu un deget tăiat. Le-ar fi spus polițiștilor că a fost torturat.

În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale.


„În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. 


Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caz bizar în Cluj. Afacerist prins beat la volan și cu un deget tăiat. Le-a spus polițiștilor că a fost torturat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter