Actualitate

Brazii de Crăciun, ridicați gratuit de Primărie și transformați în compost. Boc: „Ne așteptăm să fie în jur de 15.000 de brazi”.

Clujenii se pot debarasa gratuit de brazii de Crăciun, până în 22 ianuarie. Tot ce trebuie să facă e să ducă brazii la punctele gospodărești din municipiu.

Foto: depositphotos.com Foto: depositphotos.com

 

 


Primarul Emil boc a anunțat luni, 8 ianuarie, că brazii de Crăciun vor fi ridicați gratuit de firmele de salubritate până ân data de 22 ianuarie de la punctele gospodărești din municipiu. Peste 3.000 de brazi au fost ridicați deja, din cei circa 15.000 care sunt aruncați de clujeni în fiecare an. Brazii vor fi prelucrați în compost lemnos.

 


„Ce facem cu pomii de Crăciun? Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun pot fi ridicați gratuit de către firmele de salubritate de la punctele gospodărești. Ceea ce dumneavoastră trebuie să faceți este să duceți pomii de Crăciun la punctele gospodărești, iar de acolo, firmele de salubritate îi ridică, îi prelucrează și se transformă apoi în compost vegetal, amestecat cu alte produse specifice. Până acum au fost ridicați 3.470 de brazi de Crăciun. Ne așteptăm, la fel ca anul trecut, să fie în jur de 15.000 de brazi care se ridică gratuit, de la punctele gospodărești, până la data de 22 ianunarie, inclusiv”, a arătat Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Ulterior datei de 22 ianuarie, clujenii trebuie să ducă brazii la unul din cele două centre de colectare selectivă din municipiu: în Mănăștur, pe strada Bucium, sau în Mărăști, pe strada Fabricii, sub pod. Clujenii pot de asemenea să solicite firmelor de salubritate ridicarea de la domiciliu a brazilor, contracost.


„După data de 22 ianuarie, puteți să duceți pomii de Crăciun la cele două centre de colectare selectivă pe care le avem în Mănăștur și în Mărăști. Acolo se preiau gratuit, dar dumneavoastră trebuie să îi duceți acolo pe cont propriu. Dacă doriți ca firma de salubritate să vină să ridice de acasă pomul dumneavoastră de Crăciun, puteți face acest lucru contracost, printr-un telefon și o programare la firma de specialitate, astfel încât să vină și să ridice de acasă pomul de Crăciun. Avem nevoie să avem un Cluj curat, de asemenea să prelucrăm și să readucem în natură, prin compost vegetal, brazii de Crăciun, să asigurăm pașii spre economie circulară și să păstrăm Clujul curat”, a mai spus primarul Emil Boc.

La solicitarea monitorulcj.ro, viceprimarul Dan Tarcea a adăugăt că pomii trebuie aruncați lângă punctele gospodărești și nu în interiorul acestora, astfel încât ridicarea lor să fie cât mai ușoară. El a mai arătat că clujenii nu trebuiie să taie ramurile brazilor, ci îi pot arunca întregi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Amenzi usturătoare pentru depozitarea ilegală a deșeurilor în Cluj-Napoca. Boc: „Cine face ca ei, ca ei pățește!”

abonare newsletter