Actualitate

Vremea se răcește accentuat. Temperaturi extreme cu ploi și ninsori.

Vreme închisă la început de săptămână, cu temperaturi în scădere și ploi urmate de ninsori.

Răcire accentuată a vremii. Avertizare meteo de vreme rea/Foto: arhivă monitorulcj.ro Răcire accentuată a vremii. Avertizare meteo de vreme rea/Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Schimbare semnificativă a vremii, cu ploi și ninsori. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea pentru întreg cuprinsul țării. 

 


Luni, 8 ianuarie, temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă de -3 grade Celsius, iar în județele din nord-estul țării va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

În Cluj, maxima zilei va indica 2 grade Celsius, iar temperaturile minie se vor situa în jurul valorii de -4 grade Celsius. Sunt așteptate precipitații, iar în zonele de munte sunt prgonzate ninsori. Vremea se va menține închisă, iar de marți temperaturile vor scădea până la 0 grade Celsius pe timp de zi și -10 grade Celsius pe timpul nopții. 


Meteorologii au emis anterior o avertizare meteo de ploi urmate de ninsori pentru întreaga țară, inclusiv în județul Cluj. Atenționarea meteo este valabilă până marți, 9 ianuarie. 

Zone afectate de avertizarea meteo, marcate cu gri / Sursa: ANM

„Aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h”, a transmis ANM.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertizare meteo: ploi urmate de ninsori în toată țara, până marți

abonare newsletter