Actualitate

Spectacol al Teatrului Naţional, la Festivalul de la Belgrad

<p />Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul cu piesa „Zenobia” după Gellu Naum, în regia Monei Marian, la Festivalul Internaţional de Teatru „Slavija 2012” de la Belgrad (Serbia) care se desfăşoară între 9 şi 17 martie.

Scenografia spectacolului este semnată de Eugenia Tărăşescu-Jianu, iar muzica de Corina Sîrbu. Naratorul-autor Naum din piesă este interpretat de actorul Cornel Răileanu, iar Naum cel tânăr este întruchipat de Cristian Rigman. Actriţa Romina Merei joacă rolul Zenobiei. Spectacolul cu piesa „Zenobia” a fost prezentat în premieră la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca la 13 martie 2011. Pentru regizoarea Mona Marian, „a încerca să sugerezi realitatea teatrală a poeticii lui Gellu Naum e o aventură de natura visului”. „Acum ţi se deschide o poartă de care nu poţi decât să treci şi să ajungi... în visul lui Gellu Naum”, a mai spus Mona Marian.

Născut în 1915, Gellu Naum a studiat filosofia la Bucureşti şi la Paris. La sfârşitul anilor '30 se afla în cercurile avangardei, în preajma lui Andre Breton. Ca şi Breton, Gellu Naum a rămas, până la sfârşitul vieţii, credincios modului suprarealist de a trăi şi de a scrie poezie. (Agerpres)

abonare newsletter