Actualitate

Vreme ca primăvara, la început de an. Când vor scădea temperaturile?

Primele zile ale anului nou aduc, în majoritatea regiunilor țării, temperaturi mult mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă a anului.

Vreme ca primăvara, la început de an. Vreme ca primăvara, la început de an.

 

 


Vremea de primăvară va continua să fie prezentă pe parcursul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, însă de săptămâna viitoare valorile termice vor scădea şi ajung la cele apropiate de normalul calendaristic. 

 


Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în aproape întreg intervalul de prognoză, reiese din datele publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 1 - 14 ianuarie 2024.

În Transilvania, în prima jumătate a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei. Mediile maximelor vor oscila între 6 şi 9 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -2 şi 3 grade. După acest episod, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de la -3 grade la 1 grad şi ale celor nocturne între -10 şi -5 grade. Precipitaţii se vor semnala, cu probabilitate mai mare, în intervalul 4 - 11 ianuarie.


La munte, în prima parte a intervalului analizat, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, iar maximele vor fi cuprinse între 1 grad şi 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor oscila între -4 grade şi -1 grad. De săptămâna viitoare, temperatura aerului va fi în scădere şi va ajunge la valori apropiate de data din calendar, cu medii ale valorilor diurne în general între -8 şi -3 grade şi ale celor nocturne de la -14 la -8 grade. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4 - 10 ianuarie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme mai caldă în țară de Revelion și în prima săptămână din 2024! Vezi prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter